0598 - 61 95 74

Slim uit met een auto van de zaak

Heeft u een auto die behoort tot het ondernemingsvermogen – een auto op naam van de zaak, bijvoorbeeld een leaseauto – en accepteert u de bijtelling, dan zijn alle autokosten bedrijfskosten.

Patrick is zelfstandig ondernemer met een leaseauto die hij ook privé gebruikt. Om boodschappen te doen. Om in de weekenden opa en oma te bezoeken. En om op vakantie te gaan: dit jaar gaat hij met vrienden naar Oostenrijk en in de zomer vertrekt hij met vrouw en kinderen naar Frankrijk.

Patrick rijdt meer dan 500 kilometer per jaar privé in de auto van de zaak. Hij betaalt hier bijtelling voor.

Kosten voor lease maar ook voor aanschaf, brandstof, motorrijtuigenbelasting, autoverzekering, APK, onderhoud en reparatie zijn van de bedrijfswinst af te trekken als kosten. Ook is de btw als voorbelasting terug te vorderen en af te schrijven op de auto. Tot zover niets nieuws. Dit verzorgt Adviesbureau Jan van der Tuuk allemaal voor hem.

Reken even mee...

Waar Adviesbureau Jan van der Tuuk de ondernemer nog op wees: alle bijkomende kosten zijn zakelijk af te trekken. Dus ook parkeergeld. De kosten van tolwegen en veerboten. Het kinderzitje voor zijn jongste. De skibox voor de wintersport. Op advies van Adviesbureau Jan van der Tuuk bewaart Patrick voortaan ook deze ‘bonnetjes’.  

Heeft u of overweegt u een auto op de zaak aan te schaffen of te leasen? Wij adviseren u graag over de financiële mogelijkheden

Terug naar alle nieuwsberichten