0598 - 61 95 74

Financieel advies

Accuraat en actueel

Van advies voor het opstarten van een eigen bedrijf tot bedrijfsovername en financieringsvormen: Adviesbureau Jan van der Tuuk helpt u daarbij.

Advies en begeleiding bij starten eigen onderneming

Een onderneming starten doet u niet zomaar. Daar komt veel bij kijken: 

  • ondernemingsplan opstellen
  • rechtsvorm kiezen
  • financieringsaanvraag indienen bij de bank

Adviesbureau Jan van der Tuuk begeleidt startende ondernemers in het kiezen van de meest geschikte bedrijfsvorm en het omgaan met de financiële administratie die daarbij hoort. We geven inzicht in tariefstructuren, inkoop- en verkoopmarges, kostenstructuren en investeringen zoals een auto: zakelijk of privé? We zetten de voor- en nadelen van elke keuze helder uiteen.

Ondernemingsplan

Stel, u wilt een financieringsaanvraag bij de bank indienen. Of u wilt (een deel van) uw bedrijf verkopen. Dan is een goed onderbouwd en compleet ondernemingsplan onmisbaar. De bank of een potentiële koper wil immers weten wat de financiële prognose van uw onderneming is, maar ook of u een echte ondernemer bent die hun vertrouwen waard is. Adviesbureau Jan van der Tuuk helpt zowel startende als gevestigde ondernemers met het opstellen van een solide ondernemingsplan. 

Eenmanszaak/ bv/ nv/ vof/ stichting/ vereniging

Elke Nederlandse organisatie heeft een juridische vorm nodig. Welke rechtsvorm het beste bij uw onderneming past - vennootschap onder firma, besloten of naamloze vennootschap, stichting of vereniging - daar adviseert Adviesbureau Jan van der Tuuk u graag over. 

Hulp bij financieringsaanvragen

Om uw ondernemersplannen te verwezenlijken kan externe financiering of een kredietuitbreiding nodig zijn. Adviesbureau Jan van der Tuuk weet welke zekerheden een bank of een andere kredietverstrekker vraagt in ruil voor een financiering. Samen kijken we wat de gewenste financiering is op korte, middellange en lange termijn. En of dat een lening of een aflosbaar krediet is. 

Vervolgens is het belangrijk om alle relevante financiële bedrijfsgegevens in een keer goed aan te leveren. Adviesbureau Jan van der Tuuk werkt met maandelijkse financiële rapportages . Daarmee leggen we de basis voor een voorspoedig verlopende financieringsaanvraag. Deze gedegen aanpak resulteert in de meeste gevallen tot toezegging van de financiering.

Hulp bij bedrijfsovername

Bedrijfsovername of bedrijfsoverdracht, management-buy-in en management-buy-out: er zijn verschillende manieren om eigenaar van een bedrijf te worden of om uw bedrijf te laten groeien. Adviesbureau Jan van der Tuuk faciliteert bedrijfsovernames en begeleidt het traject van waardebepaling en boekenonderzoek. Ofwel: due diligence tot onderhandelingen en aankoop. Juist het naar boven halen van onderliggende financiële informatie is van cruciaal belang voor een succesvolle transactie. 

Pensioen, verzekeringen, privéhypotheek

Als ondernemer moet u belangrijke financiële zaken privé regelen, bijvoorbeeld uw pensioen en hypotheek of verzekeringen. Adviesbureau Jan van der Tuuk begrijpt dat u als ondernemer zowel zakelijk als privé optimale financiële zekerheid wilt. We bekijken samen welke risico’s u loopt en welke financiële zekerheden daarvoor mogelijke oplossingen zijn. We maken berekeningen voor uw pensioen in eigen beheer en bespreken de diverse vormen van oudedagsvoorzieningen en hypotheken.

Op ons kunt u rekenen. Neem vrijblijvend contact  op met Adviesbureau Jan van der Tuuk.